Ontstaan

In maart 2023 kreeg Carl Verstrepen de vraag vanuit BK Offshore om een reddingsteam te voorzien tijdens haar powerboat races. Gelet zijn kennis, ervaring en achtergrond kon Carl Verstrepen enkele mensen vanuit de hulpverlening zoals de brandweerwereld, de medische wereld en de waterreddingswereld samenbrengen en hen klaarstomen voor het seizoen 2023. Hij kreeg hiervoor ondersteuning van vzw Duikschool Splash, de duikschool waar zowel hij als enkele andere teamleden lid van was. Splash Rescue Team was geboren.

Na een geslaagde eerste opdracht tijdens het raceweekend te Luik in mei 2023, volgde al snel de vraag om de reddingsopdracht verder op te nemen voor de andere races van BK Offshore, waaronder ook het WK voor de Union Internationale Motonautique te Blankenberge. 

Omwille organisatorische redenen werd besloten om in 2023 enkel opdrachten voor BK Offshore uit te voeren, maar de werking van het team wel verder uit te werken en in te gaan op de vraag en noodzaak om te voorzien in een degelijk en professioneel waterreddingsteam bij waterevenementen.

Samen met Michael Van de Walle werden de krachten gebundeld en in 2024 werd vzw Splash Rescue Team opgericht met als doel bewakings- en interventiediensten te leveren bij allerhande evenementen in, aan en op het water.

Uw veiligheid is onze zorg… your rescue is our skill!
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x